fbpx
Personvern og informasjonskapsler

For at du skal kunne handle og for gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider, bruker vi Google Analytics.

Ingredienser

  • D
  • F
  • I
  • O
  • Q
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Z
  • æ
  • ø
  • å

Appelsinblomstvann (Citrus aurantium dulcis)

Appelsinblomstvann (Neroli hydrolat) blir produsert gjennom dampdestillasjon av appelsinblomster for å lage den eteriske oljen som kalles Neroli. I vannet som blir igjen etter destillasjonen er det oppløst vannløselige stoffer fra appelsinblomstene, og dette delikate, velduftende vannet har vært kjent helt siden antikken. Appelsinblomstvann er perfekt å bruke for alle hudtyper fordi det har en cellefornyende effekt på huden. Duften er kjent for å virke beroligende, men samtidig oppløftende. Vi benytter kun økologisk appelsinblomstvann.

Appelsinolje (Sitrus sinensis)

Eterisk olje av appelsin er kaldpresset olje fra skallet på ferske appelsiner og har en frisk, søt og oppløftende duft. Den har rensende egenskaper på huden og er derfor flott å bruke i pleie av fet hud. Vi benytter bare eterisk olje fra økologiske appelsiner.

Arganolje (Argania spinosa)

Økologisk kaldpresset olje fra kjernene i frukten til Argania spinosa treet som vokser i Marocco, også kalt "flytende gull". Oljen er rik på omega-6 og omega-9, og på grunn av sin imponerende sammensetning av fettsyrer og steroler er den perfekt for hud med akne og også moden hud og forebygger linjer i huden.

Bambus (Bambusa vulgaris)

Pulver fra bambusfiber som eksfolierer huden på en mild og skånsom måte, ypperlig for sensitiv hud.

Bergamotolje (Citrus bergamia)

Bergamot hører til sitrusfamilien og den eteriske oljen blir destillert fra frukten. Duften er frisk og oppløftende og i hudpleie virker bergamot  rensende på huden. Vi benytter kun eterisk olje fra økologisk bergamot.

Bringebærekstrakt (Rubus idaeus)

Økologisk bringebærekstrakt fremstilles gjennom CO2 ekstrahering av frøene, dvs. under trykk og i romtemperatur,  slik at alle virkestoffene fra frøene blir bevart fordi varme ikke trenger å benyttes. Oljen e rik på antioksidanter, A og E- vitamin og har en beroligende effekt på irritert hud, har en mykgjørende effekt på huden og øker hudens elastitet.

Cajeputolje (Melaleuca cajeputi)

Eterisk olje fra cajeput er destillert fra bladene på treet Melaleuca cajeputi, som vokser blant annet i Australia og Asia. Cajeput er i samme familie som Tea tree. Duften er frisk og kan minne litt om kamfer, men duften er mildere enn tea tree. Cajeput er kjent for sine desinfiserende egenskaper, og er derfor verdifull i pleie av sår hud på grunn av sine rensende og grofremmende egenskaper. Den er derfor flott å bruke i barberprodukter. Vi benytter kun økologisk cajeputolje.

Camelliaolje (Camellia sinensis)

Camelliaolje er verdsatt for sine nærende og fuktighetsgivende egenskaper. I Asia har den blitt benyttet i århundrer som en skjønnhetsolje for huden. Den bidrar til å øke fuktigheten i huden, uten å gjøre huden fet.

Castorolje (Ricinus comunis)

Castorolje er en flott olje som er fin bruke for fet hud, den er rik på e-vitaminer, omega-6 og omega-9 fettsyrer.

Cellulose

Cellulosekornene er av vegetabilsk opprinnelse, og har en perfekt rund form som gir huden en mild, men samtidig effektiv peeling. Disse kornene er også ideell som peeling  for de med sensitiv hud. Huden blir perfekt renset og resultatet er en klar, ren og myk hud. Vi benytter kun cellulosekorn godkjent av Ecocert.

Crambe abyssinica seed oil phytosterol esters (Crambe abyssinica)

Crambe abyssinica seed oil phytosterol esters er olje som er ekstrahert fra frøene til planten Crambe abyssinica, som opprinnelig kommer fra middelhavsområdet. Denne oljen legger seg som en beskyttende film på huden, uten å tette igjen porene. Oljen er rik på plantesteroler som gjør huden myk, den øker fuktighetsnivået i huden og virker beskyttende på huden. Plantesteroler virker også positivt inn på kollagenproduksjonen. Den inneholder omega-6  og omega-3 fettsyrer, og har en beroligende og pleiende effekt på stresset hud  Huden blir tilført fuktighet og blir mykere. Godkjent av Ecocert.

Engkarseolje (Limnanthes alba)

Engkarseolje er kaldpresset olje fra frøene til blomsten engkarse, opprinnelig fra USA, og er også kjent som Meadowfoam. Den er rik på antioksidanter, og er flott å bruke for tørr hud da den øker fuktigheten og har en mykgjørende effekt på huden. Vi benytter bare engkarseolje fra økologiske blomster.

Eplefrølje (Pyrus malus)

Eplerøolje inneholder vitaminer og polyfenoler fra frukten, og har en oppfriskende effekt på huden. Vi benytter kun eplefrøolje fra økologiske epler.

Geranium olje (Pelargonium graveolens)

Økologisk geranium eterisk olje er utmerket i bruk av all hudpleie for kombinert og fet hud. Den lindrer og roer hudirritasjoner.

Glycerine

Glycerine er en mykgjørende og fuktighetsgivende ingrediens utvunnet fra plantefett. Vi benytter kun økologisk glycerine.

Glyceryl Caprylate

En aktiv plantebasert bakteriehemmende ingrediens, som forlenger holdbarheten til kosmetiske produkter. Vi benytter kun glyceryl caprylate som er godkjent av Ecocert.

Grapefruktolje (Citrus paradisi)

Eterisk olje av økologisk grapefrukt er en frisk og oppløftende olje og er rensende for fet hud.

Hydrogenated etylhexyl olivate (and) hydrogenated olive oil saponifiables

Hydrogenated etylhexyl olivate (and) hydrogenated olive oil saponifiables er et vegetabilsk alternativ til syntetisk silkon. Opprinnelsen er olivenolje. Denne oljen etterlater en fløyelsaktig følelse på huden, og er flott å bruke for alle hudtyper. Vi benytter kun olje som er godkjent av Ecocert.

Jojobaolje (Simmondsia chinensis )

Jojobaolje er til tross for navnet ikke en olje, men en flytende voks som fremstilles ved kaldpressing av jojobafrø. Jojobolje er i sammensetning veldig lik hudens eget sebum. Den har en balanserende virkning på huden, og er derfor fin til både tørr og fet hud, men også irritert hud. Oljen inneholder verdifulle fettsyrer og sporstoffer som finnes naturlig i frøene. Planten er en busk og kommer opprinnelig fra sørlige deler av California og Arizona, samt norvestlige deler av Mexico. Vi benytter kun økologisk jojobaolje.

Jordbærfrøolje (Fragaria ananassa)

Jordbærfrøolje er kaldpresset olje fra jordbærfrø. Den inneholder naturlig A og E-vitamin og essensielle fettsyrer som bidrar til å mykgjøre huden. Den inneholder tanniner som har en astringerende og bakteriehemmende effekt, noe som gjør den fin å bruke for å roe ned stresset og tørr hud. Den inneholder også blant annet ellaginsyre som virker som en aktiv antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler utenfra. Vi benytter kun uraffinert olje fra økologiske jordbær som gir den aller beste kvaliteten.

Kamille olje (Anthemis nobilis)

Eterisk olje fra kamille er kjent for  ha en beroligende effekt på irritasjoner i huden. Vi benytter kun økologisk  eterisk olje fra kamille.

Kiwifrøolje (Actindia chinensis)

Kiwifrøolje er en kaldpresset olje fra kiwifrø. Den er en tynn og lett olje som trekker raskt inn i huden. Oljen er rik på umettede fettsyrer som blant annet omega-3. E-vitamin og fytosteroler gir antioksidant effekt som beskytter huden. Kiwifrøolje har en pleiende og helende effekt på huden, og virker revitaliserende på tørr og moden hud og bidrar til å øke hudens elastitet. Vi benytter kun uraffinert kiwifrøolje fra økologiske kiwifrukter, som gir den beste kvaliteten.

Lavendelolje (Lavandula angustifolia)

Lavendelolje er en av de mest allsidige eteriske oljene. Den rene og nydelige duften samt de positive egenskapene gjør den til en meget allsidig olje. Lavendel er kjent for å ha en beroligende effekt på følelsene og på huden virker den blant annet balanserende, den fremmer sårtilheling og er rensende for fet hud og akne, og er også bra for irritert hud. Vi benytter kun eterisk olje fra økologisk lavendel.

Magnolia bark ekstrakt (Magnolia officinalis bark extract)

Magnoliaekstrakt har antimikrobiske egenskaper og bidrar til å roe ned irritert hud. Den har sterke antioksidant egenskaper, og har vist seg å være positiv for hud som lett får acne.

Mandarinolje (Citrus reticulata)

Økologisk mandarinolje virker rensende på huden og har en oppløftende og frisk duft.

Mandelolje (Prunus amygdalis dulcis)

Mandelolje er en nærende olje fra kaldpressede mandler, rik på vitaminer og gunstige fettsyrer. Oljen  er mykgjørende og trekker relativt raskt inn i huden. Den er flott å bruke for hud som er tørr og sensitiv. Godkjent av Ecocert.

Melonfrøolje (Citrullus lanatus)

Melonfrøoljen trekker raskt in i huden, den er mygjørende g fuktighetsgivende uten å gjøre huden fet.

Myrraolje (Commiphora myrrha)

Eterisk olje fra myrra er ektrahert fra kvaen til myrrha treet, og kommer opprinnelig fra Somalia. Duften er varm og minner om nyhogd, fuktig tre. Myrra er revitaliserende for huden, og virker desinfiserende og grofremmende og er derfor en flott ingrediens i barberprodukter. Vi benytter kun økologisk myrra.

Narcissus absolute (Narcissus poeticus)

Narcissus absolute er essens som er ekstrahert fra blomstenes kronblader. Narcissus har en nærende og mykgjørende effekt på huden og har også en  reparerende og  beroligende   effekt på huden. Vi benytter kun økologisk narcissus absolute.

Nellikolje (Eugenia caryophyllata Thunb.)

Eterisk olje fra nellik blir destillert fra både blader og blomsterknopper. Vi benytter bare nellikolje fra økologiske blomsterknopper som gir den aller beste kvaliteten. Nellikolje har tradisjonelt vært mye brukt av tannleger, da den er desinfiserende, bakteriehemmende og lindrende på tannsmerter. Vi bruker nellikolje i Barberolje for menn på grunn av sin desinfiserende og sammentrekkende effekt på huden. Vi benytter kun økologisk nellikolje.

Neroliolje (Citrus aurantium)

Neroli  er en eterisk olje som er destillert fra nyplukkede appelsinblomster. Duften er varm, delikat og blomstrende, med innslag av appelsin. Neroliolje hjelper på cellefornyelsen, og er verdifull i pleie av tørr hud og moden hud. Neroli er også kjent for å ha en oppløftende effekt på sinnsstemningen. Den bidrar til å roe stresset hud, og er veldig fin å bruke i anti-age produkter. Vi benytter kun eterisk olje fra økologiske appelsinblomster.

Parfum (Natural)

Parfymedufter blir ofte tilsatt kosmetiske produkter for at de skal være tiltalende, men også for å gi produktene særpreg. Duftene kan være naturlige eller fremstilles syntetisk. Vi benytter kun naturlige duftstoffer basert på eteriske oljer.

Petitgrainolje

Eterisk olje av  appelsinblader, også kjent som petitgrain. Duften er frisk og oppløftende, og på huden har petitgrain en rensende og balanserende effekt. Vi bruker kun eterisk olje fra økologiske appelsinblader.

Polyglyceryl-4-oleate

En 100 % naturlig emulgator (for å binde olje og vann sammen) fra solsikkeolje og vegetabilsk glycerin.

Ringblomst (Calendula officinalis)

Ringblomst har vært mye brukt i folkemedisinen for sine beroligende egenskaper på irritert hud.

Roseolje (Rosa damascena)

Roseolje er en svært kostbar olje som utvinnes fra damaskroseblader, og produseres vanligvis i Bulgaria og Tyrkia. Rose betraktes som selve dronningen blant blomster og destilleres fra nyplukkede roseblader. Fra 4500 kg roseblader utvinnes det en kilo roseolje. Den har en rik, dyp, søt, men samtidig frisk og blomsteraktig  duft samtidig som man kan ane et innslag av krydder. Roseolje er nærende for en sensitiv og tørr hud, og er veldig fin å bruke for moden hud. I tillegg er den kjent for å bringe frem positive følelser og velbehag, og bidra til velvære. Vi bruker økologisk roseolje fra en familiebedrift som i flere generasjoner har produsert roseolje av førsteklasses kvalitet, fra den delen av Bulgaria som er mest anerkjent for sin roseproduksjon.

Rosmarinekstrakt (Rosmarinus officinalis)

Ekstrakt fra rosmarinblader som tilfører antioksidanter til planteoljer, for å beskytte mot frie radikaler slik at oljene bevarer sin høye kvalitet lenger. Vi benytter bare rosmarinekstrakt fra økologisk rosmarin.

Sandeltreolje (Santalum album)

Sandeltre er et tre som opprinnelig kommer fra India. Den eteriske oljen fra sandeltre har en søt, treaktig, eksotisk og deilig duft, og er en av de eldste oljene som er brukt til parfyme. Sandeltre er fin å bruke for ulike hudtilstander, fra tørr, sprukken hud, men også akne og irritert hud.

Solsikkeolje (Helianthus annuus)

Solsikkeolje er fremstilt fra solsikkefrø. Den er rik på lecitin, som har en pleiende effekt på huden, og inneholder blant annet vitamin E og essensielle fettsyrer. Solsikkeolje har fuktighetsgivende, beskyttende  og mykgjørende effekt på huden. Vi benytter kun kaldpresset,  økologisk solsikkeolje.

Squalane (Squalane)

Squalane er en olje utvunnet fra olivenolje, og har en fettsammensetning som er veldig lik hudens eget sebum. Den gjør huden myk og trekker raskt inn i huden, og  hjelper til med å balansere huden. Den bidrar også  til å roe ned irritert hud. Godkjent av Ecocert.

Sucrose Laurate

Sucrose laurate er et mildt rengjøringsmiddel fra vegetabilsk opprinnelse. Godkjent av Ecocert.

Tistelolje (Carthamus tinctorius)

Tistelolje trekker raskt inn i huden, og er rik å omega-6 fettsyre. Den er flott å bruke til alle hudtyper, men spesielt til fet hud da en gir fukt til huden uten å gjøre huden fet.

Tocopherol (Tocopherol)

Tocopherol er E- vitamin som er utvunnet fra planteolje. Vi benytter kun tocopherol som er godkjent av Ecocert.

Ylang-Ylang (Cananga odorata)

Eterisk olje fra blomsten ylang- ylang virker balanserende på huden, og er spesielt fin for kombinert og fet hud.