fbpx
Personvern og informasjonskapsler

For at du skal kunne handle og for gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider, bruker vi Google Analytics.

Ingredienser

 • D
 • O
 • Q
 • U
 • V
 • W
 • X
 • Y
 • Z
 • æ
 • ø
 • å

Appelsinblomstvann (Citrus aurantium dulcis)

Appelsinblomstvann (Neroli hydrolat) blir produsert gjennom dampdestillasjon av appelsinblomster for å lage den eteriske oljen som kalles Neroli. I vannet som blir igjen etter destillasjonen er det oppløst vannløselige stoffer fra appelsinblomstene, og dette delikate, velduftende vannet har vært kjent helt siden antikken. Appelsinblomstvann er perfekt å bruke for alle hudtyper fordi det har en cellefornyende effekt på huden. Duften er kjent for å virke beroligende, men samtidig oppløftende. Vi benytter kun økologisk appelsinblomstvann.

Appelsinolje (Sitrus sinensis)

Eterisk olje av appelsin er kaldpresset olje fra skallet på ferske appelsiner og har en frisk, søt og oppløftende duft. Den har rensende egenskaper på huden og er derfor flott å bruke i pleie av fet hud. Vi benytter bare eterisk olje fra økologiske appelsiner.

Bergamotolje (Citrus bergamia)

Bergamot hører til sitrusfamilien og den eteriske oljen blir destillert fra frukten. Duften er frisk og oppløftende og i hudpleie virker bergamot  rensende på huden. Vi benytter kun eterisk olje fra økologisk bergamot.

Bringebærfrøolje (Rubus idaeus)

Bringebærfrøolje fremstilles gjennom kaldpressing av frøene. Oljen inneholder blant annet omega-3 og omega-6 fettsyrer samt A og E- vitamin. Bringebærfrøolje har en beroligende effekt på irritert hud, har en mykgjørende effekt på huden og øker hudens elastitet. Den er derfor verdifull i pleie av tørr hud og motvirker linjer i huden. Vi benytter bare uraffinert bringebærolje fra økologiske bringebær, som gir den aller beste kvaliteten.

Cajeputolje (Melaleuca cajeputi)

Eterisk olje fra cajeput er destillert fra bladene på treet Melaleuca cajeputi, som vokser blant annet i Australia og Asia. Cajeput er i samme familie som Tea tree. Duften er frisk og kan minne litt om kamfer, men duften er mildere enn tea tree. Cajeput er kjent for sine desinfiserende egenskaper, og er derfor verdifull i pleie av sår hud på grunn av sine rensende og grofremmende egenskaper. Den er derfor flott å bruke i barberprodukter. Vi benytter kun økologisk cajeputolje.

Cellulose

Cellulosekornene er av vegetabilsk opprinnelse, og har en perfekt rund form som gir huden en mild, men samtidig effektiv peeling. Disse kornene er også ideell som peeling  for de med sensitiv hud. Huden blir perfekt renset og resultatet er en klar, ren og myk hud. Vi benytter kun cellulosekorn godkjent av Ecocert.

Crambe abyssinica seed oil phytosterol esters (Crambe abyssinica)

Crambe abyssinica seed oil phytosterol esters er olje som er ekstrahert fra frøene til planten Crambe abyssinica, som opprinnelig kommer fra middelhavsområdet. Denne oljen legger seg som en beskyttende film på huden, uten å tette igjen porene. Oljen er rik på plantesteroler som gjør huden myk, den øker fuktighetsnivået i huden og virker beskyttende på huden. Plantesteroler virker også positivt inn på kollagenproduksjonen. Den inneholder omega-6  og omega-3 fettsyrer, og har en beroligende og pleiende effekt på stresset hud  Huden blir tilført fuktighet og blir mykere. Godkjent av Ecocert.

Engkarseolje (Limnanthes alba)

Engkarseolje er kaldpresset olje fra frøene til blomsten engkarse, opprinnelig fra USA, og er også kjent som Meadowfoam. Den er rik på antioksidanter, og er flott å bruke for tørr hud da den øker fuktigheten og har en mykgjørende effekt på huden. Vi benytter bare engkarseolje fra økologiske blomster.

Epleekstrakt (Pyrus malus)

Epleekstrakt inneholder vitaminer og polyfenoler fra frukten, og har en oppfriskende effekt på huden. Vi benytter kun eplekstrakt fra økologiske epler.

Farnesol

Farnesol er en bestanddel av mange eteriske oljer fra planter, og brukes mye i kosmetikk fordi de tilfører gode dufter til produktene. De kan også fremstilles syntetisk. Vi benytter kun naturlig farnesol godkjent av Ecocert.

Glycerine

Glycerine er en mykgjørende og fuktighetsgivende ingrediens utvunnet fra plantefett. Vi benytter kun økologisk glycerine.

Glyceryl Caprylate

En aktiv plantebasert bakteriehemmende ingrediens, som forlenger holdbarheten til kosmetiske produkter. Vi benytter kun glyceryl caprylate som er godkjent av Ecocert.

Hydrated silica

Hydrated silica (hydrert silica) er små, perfekt runde finmalte peelingkorn kombinert med vann,  som blir benyttet som peeling i kosmetikk i stedet for plastkorn (polyethylen) som et miljøvennlig alternativ. Opprinnelsen er det naturlige  mineralet silisium som finnes blant annet i kvarts. Vi benytter kun hydrert silica som er godkjent av Ecocert.

Hydrogenated etylhexyl olivate (and) hydrogenated olive oil saponifiables

Hydrogenated etylhexyl olivate (and) hydrogenated olive oil saponifiables er et vegetabilsk alternativ til syntetisk silkon. Opprinnelsen er olivenolje. Denne oljen etterlater en fløyelsaktig følelse på huden, og er flott å bruke for alle hudtyper. Vi benytter kun olje som er godkjent av Ecocert.

Inca inchi olje (Plukenetia volubilis)

Inca inchi planten kommer fra Peru, der den har vært kjent av lokalbefolkningen i århundrer. Oljen fremstilles av kaldpressing av frøene. Inca inchi olje er eksepsjonelt rik på omega 3 fettsyrer. De gunstige fettsyrene i inca inchi oljen bidrar til å opprettholde lipidbalansen i huden, og fremmer heling av huden. Inca inchi olje er derfor fin å bruke for hud med akne. Vi benytter økologisk inca inchi olje som produseres gjennom et bærekraftig fair trade program i Peru som samarbeider med Amazonian reforestation.

Jojobaolje (Simmondsia chinensis )

Jojobaolje er til tross for navnet ikke en olje, men en flytende voks som fremstilles ved kaldpressing av jojobafrø. Jojobolje er i sammensetning veldig lik hudens eget sebum. Den har en balanserende virkning på huden, og er derfor fin til både tørr og fet hud, men også irritert hud. Oljen inneholder verdifulle fettsyrer og sporstoffer som finnes naturlig i frøene. Planten er en busk og kommer opprinnelig fra sørlige deler av California og Arizona, samt norvestlige deler av Mexico. Vi benytter kun økologisk jojobaolje.

Jordbærfrøolje (Fragaria ananassa)

Jordbærfrøolje er kaldpresset olje fra jordbærfrø. Den inneholder naturlig A og E-vitamin og essensielle fettsyrer som bidrar til å mykgjøre huden. Den inneholder tanniner som har en astringerende og bakteriehemmende effekt, noe som gjør den fin å bruke for å roe ned stresset og tørr hud. Den inneholder også blant annet ellaginsyre som virker som en aktiv antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler utenfra. Vi benytter kun uraffinert olje fra økologiske jordbær som gir den aller beste kvaliteten.

Kiwifrøolje (Actindia chinensis)

Kiwifrøolje er en kaldpresset olje fra kiwifrø. Den er en tynn og lett olje som trekker raskt inn i huden. Oljen er rik på umettede fettsyrer som blant annet omega-3. E-vitamin og fytosteroler gir antioksidant effekt som beskytter huden. Kiwifrøolje har en pleiende og helende effekt på huden, og virker revitaliserende på tørr og moden hud og bidrar til å øke hudens elastitet. Vi benytter kun uraffinert kiwifrøolje fra økologiske kiwifrukter, som gir den beste kvaliteten.

Lavendel (blomstervoks) (Lavandula angustifolia)

Blomstervoks kommer fra blomstenes kronblader og består av en kompleks blanding av fettforbindelser i fast form.  Blomstervoks er blant annet rik på fosfolipider som har en mykgjørende effekt på huden. I hudpleie har blomstervoks fra lavendel en pleiende, mykgjørende og beskyttende  effekt på huden. Vi benytter kun blomstervoks som er godkjent av Ecocert.

Lavendelolje (Lavandula angustifolia)

Lavendelolje er en av de mest allsidige eteriske oljene. Den rene og nydelige duften samt de positive egenskapene gjør den til en meget allsidig olje. Lavendel er kjent for å ha en beroligende effekt på følelsene og på huden virker den blant annet balanserende, den fremmer sårtilheling og er rensende for fet hud og akne, og er også bra for irritert hud. Vi benytter kun eterisk olje fra økologisk lavendel.

Mandelolje (Prunus amygdalis dulcis)

Mandelolje er en nærende olje fra kaldpressede mandler, rik på vitaminer og gunstige fettsyrer. Oljen  er mykgjørende og trekker relativt raskt inn i huden. Den er flott å bruke for hud som er tørr og sensitiv. Godkjent av Ecocert.

Myrraolje (Commiphora myrrha)

Eterisk olje fra myrra er ektrahert fra kvaen til myrrha treet, og kommer opprinnelig fra Somalia. Duften er varm og minner om nyhogd, fuktig tre. Myrra er revitaliserende for huden, og virker desinfiserende og grofremmende og er derfor en flott ingrediens i barberprodukter. Vi benytter kun økologisk myrra.

Narcissus (blomstervoks) (Narcissus poeticus)

Blomstervoks er ekstrahert fra blomstenes kronblader og består av en kompleks blanding av fettforbindelser i fast form.  Blomstervoks er blant annet rik på fosfolipider som har en mykgjørende effekt på huden. I hudpleie har blomstervoks fra narcissus har en reparerende, beroligende og mykgjørende  effekt på huden. Vi benytter kun blomstervoks som er godkjent av Ecocert.

Nellikolje (Eugenia caryophyllata Thunb.)

Eterisk olje fra nellik blir destillert fra både blader og blomsterknopper. Vi benytter bare nellikolje fra økologiske blomsterknopper som gir den aller beste kvaliteten. Nellikolje har tradisjonelt vært mye brukt av tannleger, da den er desinfiserende, bakteriehemmende og lindrende på tannsmerter. Vi bruker nellikolje i Barberolje for menn på grunn av sin desinfiserende og sammentrekkende effekt på huden. Vi benytter kun økologisk nellikolje.

Neroliolje (Citrus aurantium)

Neroli  er en eterisk olje som er destillert fra nyplukkede appelsinblomster. Duften er varm, delikat og blomstrende, med innslag av appelsin. Neroliolje hjelper på cellefornyelsen, og er verdifull i pleie av tørr hud og moden hud. Neroli er også kjent for å ha en oppløftende effekt på sinnsstemningen. Den bidrar til å roe stresset hud, og er veldig fin å bruke i anti-age produkter. Vi benytter kun eterisk olje fra økologiske appelsinblomster.

Nyperosefrøolje (Rosa moschata)

Nyperosefrøolje er kaldpresset olje fra nypefrøene til rosetypen Rosa moschata. Den har et høyt innhold av essensielle fettsyrer og vitaminer, og da særlig A-vitamin, som gjør at den er flott å bruke  i anti-age produkter.  Den trekker raskt inn i huden, og tilfører huden antioksidanter og hjelper til med å gi huden fukt, uten å gjøre huden fet. Den har også en beroligende effekt på irritert hud. Vi benytter kun uraffinert, økologisk nyperosefrøolje som gir den beste kvaliteten.

Palmarosaolje (Cymbopogon martini)

Palmarosa er en plante som kommer opprinnelig fra Madagaskar. Den eteriske oljen destilleres fra palmarosagresset, og har en søt, blomsteraktig duft som minner om rose. Palmarosa er i samme familie som sitrongress. Palmarosa er rensende for huden og er flott i pleie av fet hud og akne. Duften er frisk og oppkvikkende, og palmarosa er kjent for å virke oppløftende på følelsene. Vi benytter kun eterisk olje fra økologisk palmarosa.

Parfum

Parfymedufter blir ofte tilsatt kosmetiske produkter for at de skal være tiltalende, men også for å gi produktene særpreg. Duftene kan være naturlige eller fremstilles syntetisk. Vi benytter 100 prosent naturlige duftstoffer basert på eteriske oljer. Godkjent av Ecocert.

Petitgrainolje

Eterisk olje av  appelsinblader, også kjent som petitgrain. Duften er frisk og oppløftende, og på huden har petitgrain en rensende og balanserende effekt. Vi bruker kun eterisk olje fra økologiske appelsinblader.

Roseolje (Rosa damascena)

Roseolje er en svært kostbar olje som utvinnes fra damaskroseblader, og produseres vanligvis i Bulgaria og Tyrkia. Rose betraktes som selve dronningen blant blomster og destilleres fra nyplukkede roseblader. Fra 4500 kg roseblader utvinnes det en kilo roseolje. Den har en rik, dyp, søt, men samtidig frisk og blomsteraktig  duft samtidig som man kan ane et innslag av krydder. Roseolje er nærende for en sensitiv og tørr hud, og er veldig fin å bruke for moden hud. I tillegg er den kjent for å bringe frem positive følelser og velbehag, og bidra til velvære. Vi bruker økologisk roseolje fra en familiebedrift som i flere generasjoner har produsert roseolje av førsteklasses kvalitet, fra den delen av Bulgaria som er mest anerkjent for sin roseproduksjon.

Rosmarinekstrakt (Rosmarinus officinalis)

Ekstrakt fra rosmarinblader som tilfører antioksidanter til planteoljer, for å beskytte mot frie radikaler slik at oljene bevarer sin høye kvalitet lenger. Vi benytter bare rosmarinekstrakt fra økologisk rosmarin.

Sandeltreolje (Santalum album)

Sandeltre er et tre som opprinnelig kommer fra India. Den eteriske oljen fra sandeltre har en søt, treaktig, eksotisk og deilig duft, og er en av de eldste oljene som er brukt til parfyme. Sandeltre er fin å bruke for ulike hudtilstander, fra tørr, sprukken hud, men også akne og irritert hud.

Solsikkeolje (Helianthus annuus)

Solsikkeolje er fremstilt fra solsikkefrø. Den er rik på lecitin, som har en pleiende effekt på huden, og inneholder blant annet vitamin E og essensielle fettsyrer. Solsikkeolje har fuktighetsgivende, beskyttende  og mykgjørende effekt på huden. Vi benytter kun kaldpresset,  økologisk solsikkeolje.

Squalane (Squalane)

Squalane er en olje utvunnet fra olivenolje, og har en fettsammensetning som er veldig lik hudens eget sebum. Den gjør huden myk og trekker raskt inn i huden, og  hjelper til med å balansere huden. Den bidrar også  til å roe ned irritert hud. Godkjent av Ecocert.

Sucrose Laurate

Sucrose laurate er et mildt rengjøringsmiddel fra vegetabilsk opprinnelse. Godkjent av Ecocert.

Tindved ekstrakt (Sea bucktorn) (Hippophae rhamnoides )

Tindvedekstrakt,  også kjent for mange som Sea bucktorn ekstrakt, er ekstrahert fra bærene til tindvedbusken. Opprinnelig kommer den fra Himalaya, men vokser også enkelte steder langs norskekysten. Den er rik på vitaminer, blant annet A -C og E- vitaminer og anitioksidanter, tanniner og gunstige fettsyrer og er derfor verdifull i hudpleieprodukter som skal gi ekstra pleie til huden. Vi benytter kun økologisk tindvedekstrakt.

Tocopherol (Tocopherol)

Tocopherol er E- vitamin som er utvunnet fra planteolje. Vi benytter kun tocopherol som er godkjent av Ecocert.

Tocopherol acetate (Tocopherol acetate)

Tocopherol acetate er E-vitamin utvunnet fra planteolje. Den har kraftige antioksidantegenskaper og forebygger stress på huden fra frie radikaler, noe som gir den en anti-age effekt. I tillegg har den beroligende virkning på irritert hud. Vi benytter kun tocopherol acetate som er godkjent av Ecocert.