Laget av det beste naturen kan tilby

Brudanger er historien om Hege Granberg, og hennes drøm om å utvikle og produsere hudpleieprodukter fra sin hjembygd i Nordland. I 2010 ble bedriften etablert, og Brudanger utvikler nå eksklusive hudpleieprodukter for kvinner og menn, basert på førsteklasses naturlige og økologiske ingredienser.

Å få denne drømmen til å bli en realitet har vært en lang vei å gå. Det første naturlige valget  for Hege var en sykepleierutdannelse. Etter å ha jobbet noen år hjemme i Norge dro hun til Italia for å lære språk og kultur, gjennom å arbeide der som sykepleier. Det var her hun, mer eller mindre tilfeldig, kom over et studium i kosmetikkutvikling på det farmasøytiske fakultetet ved universitetet i Perugia. Studiet fokuserte på fremstilling av hudpleieprodukter, læren om urter og medisinplanter samt foredling av urter som ingredienser for bruk i kosmetikk. Etter 5 års studium fikk hun den akademiske tittelen Dottoressa.

Etter endt studie flyttet hun hjem med familien til gården Brudanger på Sørfinnset, en liten bygd i Gildeskål i Nordland. Gildeskåls unike natur med høye fjell, hvite sandstrender, frodige fjorder og det Nord-Norske lyset, ga mye inspirasjon og mange muligheter til å jobbe videre med planter og utvikling av hudpleieprodukter. I kombinasjon med tradisjonelle og innovative råvarer skapes Brudangers unike produkter.

Etter flere år med testing og raffinering er nå produktene tilgjengelig for alle. Vi håper du setter pris på dem.

Om sommeren kan vi nyte midnattssola og om høsten og vinteren danser nordlyset over oss. Her har vi et produksjonslokale som er tett på naturen.
Om sommeren kan vi nyte midnattssola og om høsten og vinteren danser nordlyset over oss. Her har vi et produksjonslokale som er tett på naturen.

Takk!

For å få til dette prosjektet har vi hatt god hjelp. Innovasjon Norge og Sjøfossen Næringsutvikling har bidratt med finansiering og rådgivning. Vi vil også gi en stor takk til familie og venner.